Haftalık Gebelik Gelişimi ( 35 - 40 Hafta )

Haftalık Gebelik Gelişimi ( 35 - 40 Hafta )

Artık sabrınızın da son noktasındasınız !!.. Bebeğinizi bir an önce kollarınıza almanız en büyük hayaliniz. Bu haftalarda doktorunuzu daha sık görmeye başlarsınız.

Siz;

Artık sabrınızın da son noktasındasınız !!.. Bebeğinizi bir an önce kollarınıza almanız en büyük hayaliniz. Bu haftalarda doktorunuzu daha sık görmeye başlarsınız.Fetal monütör ile (NST) bebeğinizin kalp atımları, hareketleri ve rahimdeki kasılmalar kontrol edilir. Böylece bebeğin içinde bulunduğu şartlar değerlendirilir. Aklınıza takılan, özellikle normal doğum ile ilgili endişelerinizi mutlaka doktorunuzla paylaşınız. Doğumun tam olarak ne zaman gerçekleşeceği bilinemez. Doktor anne adayını vaginal muayene edip, rahmin boynunun yumuşaklığını veya açılma olup olmadığını kontrol ederek, anne adayını bilgilendirir. Bazı anne adayları bu haftalar içerisinde doğumlarını gerçekleştirirken, bazı anne adayları ise beklemeyi tercih eder.Bu haftalar içerisinde henüz doğum yapmamış anne adaylarının doğumu 41-42. haftaya kadar uzayabilir. El ve ayaklarda gözle görülür şekilde şişlikler ve ödemler oluşabilir. Böyle durumlarda doktorunuz gerekli gördüğü takdirde idrarda protein olup olmadığına dair tahlil isteyebilir.

Eğer bebeğiniz tamamen doğum kanalına girmişse mide yanması, solunum ve sindirim problemlerimiz azalır, mesane baskı altında kalacağı için idrar çıkma sıklığınız artar. Gece uykularınız iyice zorlaşır. Mümkün olduğunca gündüzleri uyumaya ve dinlenmeye çalışın. Bebeğin kilo alımı hızlanırken, sizin kilo alımınız yavaşlar. Plesanta tarafından üretilen hamilelik hormonları nedeniyle, göğüsleriniz deki şişlik iyice artacaktır. Vajinal akıntılarınız da devam eder. Bu akıntılar ağrılı olup, açık kırmızı renkte olursa derhal doktorunuza bildirmeniz gerekmektedir.

 

Bebeğiniz;

Artık bebeğiniz doğmaya hazırdır. İnsanın en hızlı büyüdüğü zaman anne karnında geçirdiği süredir.Gözle görülmeyen bir başlangıçtan,insan yavrusuna dönüşü 40 haftalık bir zamanda gerçekleşir.Bebeğinizin 20. haftadan itibaren algısı gelişmeye başlar, son 3 aylık dönemde algısının en yüksek olduğu ve duygusal zihnin oluştuğu zamandır.Doğuma az bir zaman kalmış olsa da bebeğin gelişimi devam eder. Kilo alır, boyu uzar. 36. haftadan sonra artık bebek prematüre olmaktan çıkar. Kas ve dolaşım sistemleri büyük gün için hazırlık yapmaya devam eder.Yutma işlemini gerçekleştirdiği için, siyahımsı bir karışım olan mekonyumu yutacaktır.Bebeğinizin bu maddeyi yuttuğunu doğumdan sonra yaptığı ilk dışkıda görmek mümkündür.İlk dışkı siyah ve yapışkan bir kıvamda olacaktır.Kafatası henüz kemik gelişimini tamamlamadığı için doğum sırasında kanaldan çıkışı kolay olacaktır. Bu hem bebek hem de anne adayı için önemli bir unsurdur.

Benzer İçerikler