Hamilelikte Masaj

Hamilelikte Masaj

Dokunmak insanların birbirine verebileceği en iyileştirici hediyedir. Omuzumuza biri dokunduğunda bilinçli olmadan da ne kadar rahatladığımızı hissederiz.

HAMİLELİKTE MASAJ

Dokunmak insanların birbirine verebileceği en iyileştirici hediyedir. Omuzumuza biri dokunduğunda bilinçli olmadan da ne kadar rahatladığımızı hissederiz. Vücudumuzun en büyük organı cildimizdir ve dokunma, masaj sayesinde hem tüm vücudumuz rahatlar, hem de dolaşımımız iyileştiği için ağrılarımız azalır.

Anne adayları için hamilelik sürecinde bel, sırt ve baş ağrıları için ilaç kullanımı yasak olduğundan dokunmanın ve masajın mucizevi iyileştirme gücü daha da önem kazanmaktadır. Birçok kültürde masaj ,hamilelik sürecinde, doğumda ve bebek için bir gelenek olarak uygulanmaktadır. Hatta bu konuda ustalaşmış ebeler masaj ve pozisyonlar kullanarak doğum sırasında bebeğin geliş pozisyonlarına dahi yardımcı olabilmektedirler.Masaj uygulaması en eski kadim bir uygulama olup, pek çok hastalığın tedavisinde de kullanılmaktadır. Doğum sonrasında ise rahmin küçültmek kalçaya destek olabilmek ve sütü arttırmak amacıyla yapılan masajlar loğusa kadında etkili olup, lohusalık sürecini daha kolay geçirebilmesini sağlamaktadır.

Gebelik sürecinde oluşan kramplar için de en iyi çözüm olarak masaj tavsiye edilmektedir. Ancak masaj uygulayan kişi, hamileye özel masaj eğitimi almış bir terapist olmalı ve doktorunuzun da mutlaka onayı alınmalıdır.

 

Benzer İçerikler