BEBEKLER GÜVENLE KEŞFEDİYOR, MUTLU BÜYÜYOR (Evde-Mutfakta)

BEBEKLER GÜVENLE KEŞFEDİYOR, MUTLU BÜYÜYOR  (Evde-Mutfakta)

Bebeğinizin emeklemeye çalıştığı günler daha dün gibi gelse de, şimdi kıpır kıpır yerinde duramayan bir çocuğa dönüştü bile. Yeni kazandığı emekleme ve yürüme becerilerini sergilemek için her fırsatı değerlendireceğine emin olabilirsiniz.

 

Bebeğinizin emeklemeye çalıştığı günler daha dün gibi gelse de, şimdi kıpır kıpır yerinde duramayan bir çocuğa dönüştü bile. Yeni kazandığı emekleme ve yürüme becerilerini sergilemek için her fırsatı değerlendireceğine emin olabilirsiniz. Çıktığı keşiflerde onu özgür bırakın. Tırmansın, yuvarlansın, gelişimine hiçbir maniyle karşılaşmadan devam etsin. Onu sınırlayıp engellemeden de güvenliğini sağlayabilirsiniz.

 

 

5 Duyu Önlemleri

 

Bebeğiniz evdeki her şeyi 5 duyusunu kullanarak keşfetme konusunda dayanılmaz bir istekle dolu. Söz konusu yiyecekler olduğunda tadabileceği yiyecekler, dokunabileceği eşyalar ya da koklayabileceği çiçekler olduğunda, her şey yolunda elbette. Ancak, 5 duyusundan uzak tutmanız gerekenler de var. Mesela, zehirli toksinler ya da benzeri tehlikeler içermeyen ev bitkileri yetiştirebilirsiniz. Pil, ilaç, deterjan,  çakmak, kibrit, bıçak, makas, iğne, bozuk para, çivi, cam eşyalar, torbalar, vb nesneleri çocuğunuzun ulaşamayacağı yerlerde saklayabilirsiniz.

 

 

Becerikli Ellere Dikkat!

 

Bebeğiniz 1 yaşını doldurduktan sonra  daha becerikli ellere ve ayaklara sahip olacak. Bu becerilerle yapabileceklerine karşı önlem olara pencerelerinizde vasistas açılım ve çocuk kilitleri kullanabilir, gece lambasını çocuğunuzun ulaşamayacağı bir prize takabilir, kullanılmayan prizleri koruyucu kapaklarla kapatabilir, kolay çıkarılabilir fişleri çocuğunuzun ulaşamayacağı prizlere takabilirsiniz.

 

Sürekli kullanılan elektrik kablolarını mobilya arkalarında ya da çocuğunuzun ulaşamayacağı başka yerlerde toplamanız, kablo saklama aparatları kullanmanız, fön ya da tost makinesi gibi elektrikli aletlerin fişlerini kullanmadığınız zamanlarda prizden çıkarmanız da çocuğunuzun emniyetini arttıracak.

 

Evdeki büyük eşyalarla ilgili alabileceğiniz önlemler ise şunlar: Çekmecelere, dolap kapaklarına, ocak ve fırın düğmelerine, buzdolabı ile fırın ve bulaşık makinesi kapaklarına özel çocuk güvenlik kilitleri takabilirsiniz. Çocuğunuzun parmaklarını korumak için, kapıların çarpmasını engelleyen kapı tutucular kullanabilirsiniz. Sokak kapısını da her zaman kilitli tutmayı ihmal etmeyin. Kütüphane ve gümüşlük gibi büyük mobilyaları, mümkünse, duvara sabitlemeniz, televizyon benzeri eşyaları devrilmelerine engel olacak şekilde yerleştirmeniz bebeğinizi güvende tutar.

 

 

Mutfak ve Yemek Masası Güvenliği

 

Sıcak yiyecek ve içecekleri bebeğinizden uzak tutmak, masa kenarları yerine masanın orta kısmını tercih etmek en doğru tedbirlerden biri. Ocakta yemek pişerken bebeğinizi yaklaştırmamaya, tencere kulplarını ocaktan dışarı taşmayacak şekilde yerleştirmeye de özen gösterebilirsiniz.

 

Bebeğiniz tüm enerjisıyle dört bir yanı dolaşırken, masa örtüsünün uzanıp çekemeyeceği şekilde yerleştiğine emin olun. Amerikan servisleri kullanarak bu tehlikeyi de kolayca bertaraf edebilirsiniz.

 

Bebeğiniz mama sandalyesinde ne kadar rahat ve sakin görünüyor olsa da, gerekli önlemleri almak ve onu tek başına mama sandalyesinde bırakmak en doğru tercih olacak.  

 

Daha fazla güvenlik önlemi için 6-12 ay ve 24 yaş üstü güvenlik önlemlerine dair yazılarımızı inceleyebilirsiniz.

 

İçerik Tedariği: ZNN Network www.znnnetwork.com